OEDIPUS

We’re always ready to go where our taste buds take us. Oedipus is about fun, energy and doing things differently. We use imagination to color the world and to show that diversity is power.


Madeleine

Madeleine, een Bock van 6,5% met lage gisting.

Madeleine heeft een moutig karakter. Met rustgevende smaken van karamel en chocolade en een rijk palet met aroma's van toast brood en koekjes.

De toevoegen van droge hop voegt wat bloemige en kruidige tonen toe aan het bier.


Bock - 6.5 % - Tap

4.5 

Poly Amorie

Vier de zoektocht van ambachtelijk bier om nieuwe smaken te ontdekken.

Pale ale + Berliner Weisse + Mango =
een licht zuur en hoppig biertje!

Mango Sour - 5 % - Tap

4.5 

Thai Thai

Een ode aan de magische mogelijkheden van thuisbrouwen.

Een pittige tripel op thaise wijze met laos peper, koriander en chili peper.


Tripel - 8 %  

4.5

Gaia

Een West Coast IPA met in de hoofdrol het grootste geschenk van moeder natuur; Hop!

Enorm hoppig en licht bitter!
Met 5 verschillende hopsoorten.

Indian Pale Ale - 7 % 
5.0

DoDo 

California Common: drinks like a pilsner taste like an IPA.

De combinatie van pilsgist, karamelmouten en Cascade-hop is een eerbetoon aan de Amerikaanse craft beer cultuur.

DoDo laat je de hop waarderen, maar je zal er niet door overweldigd worden! 

California Common - 5 % 
4.5

Mannen Liefde

Welkom in een wereld van ondermijnende stereotypen, die diversiteit omarmen en nieuwe smaken ontdekken.

Een verfrissende saison met citroengras en heel veel liefde...

Saison - 6 %

4.5

Avatar

Verken een andere jij met een droge hoppige pils uit een andere dimensie.

Een fris pilsner met fruitige tonen!

 Dry Hopped Lager - 4.5%

4.5

SwingerS

Het perfecte biertje voor in de zon!

Heerlijk verfrissend met zeezout, limoenschil en citra hop... 

Summer Gose - 4 %

4.5

OFFline

Trek de stekker eruit!? Leg je telefoon weg... en ga OFFline!

Ontmoet deze soepele White Ale en ga van het internet af!

White Ale - 4.5 % 

4.5

Panty

We raden ten zeerste aan om Panty in bed (of bij ons) te drinken...

Donker, subtiel met een zacht mondgevoel...
Ze is Stout! Heeft geroosterde chocoladesmaken, maar is niet zoet!

Stout - 6 %

5.5

MaMa

Kleur is oranje, witte schuimkraag is fijn van structuur.

Veel citrus in het aroma dankzij de Cetennial-hop!

Verfrissend met een licht bittere afdronk...

American Pale Ale - 5 %

4.5

Pais Tropical

Een geweldig biertje tijdens het naakt rennen op het strand! 

Een wazige hoppige session IPA met veel bitter.

Solar Session Indian Pale Ale - 4.5% 

4.5

Oedipus PILSNER

We droogden het bier met traditionele hop om grassige, kruidige en citrustonen toe te voegen.

Winnaar van de gouden medaille, categorie Pilsner, in de Dutch Beer Challenge 2019.

Pilsener - 5 %

3.9

STRIP

Strip is een 5% citrus saison, het is een ode aan de energie, levendigheid en gemeenschapszin.
Kom voor een biertje en blijf de hele avond!

Een saison die wegdrinkt als een heerlijk witbier.

Saison - 5 %

4.5

DoRinKU

Do-Ri-N-Ku is onze nieuwe alcoholvrije Sour met sinaasappel- en citroenschil en Citra en Mozaïek hop.

Naar onze bescheiden mening is dit de drank van de toekomst: licht, verfrissend en natuurlijk.

Psst! 'het won een bronzen medaille in de Dutch Beer Challenge 2020.'

Citrus Beer - 0.5 %

4

Oedipus Studio

This is the place where we experiment, learn and discover. It’s where we design and create the flavours and visuals of all the new beers we make. The experiments are released in a new series called Studio Oedipus and will be numbered from 1 to infinity.

No. 34 

In 2019 organiseerden Oedipus een thuisbrouwersfestival met een wedstrijd waarbij we mensen vroegen om een grisette (een oude Belgische bierstijl) te brouwen.

De twee winnaars waren Elemental Brewery en Irreverent Ales. Samen met hen hebben we dit bier bedacht. Het bier is vergist met een Noorse Kveik- en een Franse saisongist die verantwoordelijk zijn voor tonen van peper, appel en honing.

Cascade- en Centennial-hop zijn verantwoordelijk voor citrus, subtiele bitters en geel fruitaroma’s naar het idee van Irreverent Ales. Het resultaat is een volle saison met een rijk aroma en zachte bitters.

Kveik Grisette - 5 %

6.5

No. 27 

In samenwerking met Micropia zijn we de dierentuin Artis in gegaan om micro-organismen te oogsten in de dierenverblijven. 

Deze hebben we getest in de brouwerij en de eerste winnende cultuur is afkomstig uit de bloementuin en bevat verscheidene gist- en bacteriesoorten die geschikt bleken te zijn om bier mee te brouwen. 

Het resultaat is een lichtzuur bier met duidelijk tonen van perzik met op de achtergrond peer en banaan.

Vind je dit bier vet dan heb je geluk want Oedipus en Micropia zetten dit project voort opzoek naar nog meer gave bieren! 


Wild Microbe Ale - 5 %

8

No. 23 

Bière de coupage is de methode om oud en nieuw bier samen te mengen. Jong bier kan oud bier een nieuwe veerkracht geven of oud bier kan een jong brouwsel extra complex maken.

Om deze techniek van tijd en smaak te onderzoeken, hebben we dezelfde grisette in 3 verschillende vaten gerijpt.

Terwijl nog twee melanges rijpen, is dit bier klaar: een blend van twee delen grisette tot een deel van een Berliner weisse gerijpt in een rode wijn vat.

Saison Barrel Aged - 6 %

13

No. 32 

Voor veel chefs is het laten vallen van een bord eten een ramp maar in het wereldberoemde restaurant Osteria Francescana van Massimo Bottura werd het gerecht “Oops, I dropped the lemon tart” een ‘signature dish’. Dit bier is onze poging om dit iconische gerecht te vatten in vloeibare vorm. Om deze smaken te vatten, brouwden we een imperial saison en hebben deze geblend met twee barrel aged bieren. Het eerste bier is Polyamorie, onze mango sour, die we voor een jaar hebben laten rijpen op Sauterne-vaten met Brettanomyces. Het tweede bier is een blend van Offline, onze dry hopped wit, en Vogelen, onze Berliner Weisse, dat we hebben gerijpt voor een jaar met Brettanomyces op een rode wijnvat. Het bier is daarna gedryhopt met Sorrento citroenzest.

Lemon Tart Ale - 7,5%

13